Recepten

 Chocolademuffins; een heel makkelijk te maken en gezond tussendoortje.

  

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept komt van www.barbaraeet.nl

 

Voor ongeveer 12-13 kleine cupcakes:

- 40 gram kokosmeel
- 20 gram cacao
- 80 ml honing
- 60 ml kokosolie
- 4 eieren
- snuf zout
- 1/4 theelepel baking soda

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe het kokosmeel, de cacao, het zout en de baking soda in een kom en meng dit goed door elkaar.

Meng in een andere kom de eieren, honing en gesmolten kokosolie door elkaar.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng dit met een mixer goed door elkaar. Je krijgt een behoorlijk vloeibare massa. Dus ben niet bang dat het te nat is. Het komt helemaal goed!

Doe het beslag in de muffin vormpjes. Ik gebruik meestal een siliconen vorm die ik een beetje invet met kokos olie. Wanneer je het beslag tot een stukje onder de rand doet is het perfect. Het beslag zal nog een stuk rijzen in de oven.

Zet voor ongeveer 16 minuten (als je kleine cupcakes maakt) en 18 – 20 minuten in de oven als je de normale maat cupcakes maakt.

Het is gaar als je een sateprikker in de muffin kan stoppen en hij er zo goed als droog uit komt. Laat de cakejes afkoelen voordat je ze op eet.