Recepten

Ontbijtkoek Een heerlijke ontbijtkoek, maar dan zonder suiker.

 

 

 

 

 

 

Dit recept komt van www.gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl

Ontbijtkoek uit de supermarkt heeft een gezond imago. Ik zie vaak genoeg dat mensen een sneetje ontbijtkoek geven in plaats van een koekje of een boterham... Ik hoop niet dat ze denken dat dat gezond is. Want helaas dan kom je bedrogen uit. Ontbijtkoek uit de supermarkt bestaat voor een derde uit suiker en nog eens een heleboel andere ingrediënten die je liever niet wilt eten.

Ingrediënten:

  1. 250 gram roggemeel
  2. 200 gram melk
  3. 1 ei
  4. 100 gram honing, let op dat je goede honing hebt. In veel goedkope honing uit de winkel wordt suikerwater toegevoegd!
  5. 2 eetlepels appelstroop, let ook hier weer op de toegevoegde suikers of zoetstoffen.
  6. 2 theelepels baking soda, te koop bij de Toko
  7. Snufje zout
  8. 2 eetlepels koekkruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een cakevorm in met roomboter (ik gebruik een vorm van 21 cm)
  3. Schenk in een ruime kom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden. Mix het met een mixer op de middelste stand.
  4. Voeg nu lepel voor lepel de roggemeel toe en als laatste het zout en de baking soda. Zorg dat het één geheel is.
  5. Schenk het mengsel nu in de cakevorm.
  6. Bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar en goud bruin.
  7. Laat de ontbijtkoek 5 minuten in de vorm zitten en haal hem er dan uit. Laten afkoelen op een rooster.
  8. Wanneer je een zachte korst wil wikkel hem dan in aluminium folie.
  9. Zelf bewaar ik hem als een cake in een tupperware vorm. Wij vinden een beetje een knapperige korst wel lekker.